Info public Asistență juridică PRO BONO

PROTOCOL DE COLABORARE BAROUL CLUJ-ACTEDO

La data de 20.04.2023, Baroul Cluj a încheiat cu Asociația Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) un Protocol de colaborare, având ca obiect acordarea de către avocați a asistenței juridice pro bono persoanelor fizice aparținând grupurilor sociale vulnerabile sau discriminate.

Desemnarea avocaților se face din rândul colegilor care au solicitat implicarea lor în proiect, listă aprobată de către Decanul Baroului Cluj prin Decizie.

În măsura în care există și alți colegi care doresc înscrierea pe listă și implicarea în acest proiect care dorește să-i sprijine pe cei vulnerabili, sunt rugați să depună o solicitare în acest sens la secretariatul baroului (contact@baroul-cluj.ro), cu indicarea datelor de contact.

Protocolul amintit consacră înființarea primului Centru Pro bono la nivelul unui Barou din România.

PROTOCOL BAROUL CLUJ-ACTEDO

DECIZIA DECANULUI BAROULUI CLUJ

LISTĂ AVOCAȚI PRO BONO

Anunțuri

Rezumatul evenimentului „Barourile europene și Pro Bono”, 16.10.2023, DLA Piper – Bruxelles (sistem hibrid)

30 octombrie 2023

Vă comunicăm rezumatul evenimentului „Barourile europene și Pro Bono”, desfășurat în sistem hibrid la data de 16.10.2023, la sediul DLA Piper din Bruxelles, eveniment la care și Baroul Cluj a fost reprezentat.

Citește mai departe...

RAPORT Accesul liber la justiție al grupurilor vulnerabile – ACTEDO, CRJ

15 decembrie 2022

Publicăm mai jos adresa primită din partea ACTEDO: În numele Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), avem deosebita plăcere să vă transmitem, în format digital, raportul intitulat Accesul liber la justiție al grupurilor vulnerabile, într-un sistem judiciar democratic. Bariere, lacune legislative și soluții,elaborat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu…

Citește mai departe...

Invitație la masa rotundă cu tema: „Accesul liber la justiție al grupurilor vulnerabile, într-un sistem judiciar democratic. Bariere, lacune legislative și soluții”

17 noiembrie 2022

Invitație la masa rotundă cu tema: „Accesul liber la justiție al grupurilor vulnerabile, într-un sistem judiciar democratic. Bariere, lacune legislative și soluții”

Citește mai departe...

Eveniment ACTEDO 15 februarie 2022

14 februarie 2022

Stimați avocați, Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) are deosebita plăcere de a vă invita marți, 15 februarie 2022, între orele 17:00 și 19:00, pe platforma Zoom, la masa rotundă intitulată:  Oportunitatea reglementării avocaturii pro bono. Profesia de avocat în sprijinul binelui public Invitația integrală poate fi vizualizată aici. Agenda evenimentului poate fi vizualizată aici.

Citește mai departe...

Apelul adoptat de Comisia Permanentă privind avocatura PRO BONO

15 octombrie 2018

Având în vedere Apelul adoptat de Comisia Permanentă la data de 6 octombrie 2018 privind avocatura PRO BONO (a se vedea detaliat în link), Consiliul Baroului Cluj solicită avocaților din Baroul Cluj să transmită orice opinie cu privire la avocatura PRO BONO pe adresa de e-mail contact@baroul-cluj.ro până la data de 01.11.2018. Opiniile vor fi…

Citește mai departe...