Info public Ajutor UCRAINA

Hotărârea Consiliului Baroului Cluj

din 26.02.2022

O puteți accesa aici:

Screenshot 2022-03-01 at 19.10.09

Ghid bilingv româno-ucrainean

privind regimul juridic al refugiaților

UNBR și Barourile componente

Îl puteți accesa aici:

Minuta Comisiei Permanente

din 27.02.2022

O puteți accesa aici:

Listă cu produse necesare pentru refugiați
actualizată 4.03.2022

Acestea se colectează la sediul nou al Baroului Cluj din Cluj-Napoca, str. Pavel Roșca, nr. 8, Cluj, de luni până vineri, între orele 8,00-16,00.

 • alimente de bază (zahăr, ulei, orez, făină, paste), conserve de carne, de pește, pateuri, conserve de legume, fasole, mazăre, supă instant, supe la plic, orice gen de produse care se pot găti instant
 • produse de igienă: pastă de dinți, șampon, săpunuri, geluri de duș, șervețele umede pentru copii, șampon pentru copii etc.
 • produse sanitare: absorbante, fașe sau tifon pentru răni, spirt medicinal etc.
 • apă minerală
 • medicamente (analgezice, hemostatice), fașe, garouri, mănuși chirurgicale, ser fiziologic, spirt, truse medicale de prim ajutor
 • stingătoare, lanterne
 • saltele izoterme, neopren, pături groase
 • produse de îngrijire personală pentru bărbați
 • jachete groase termoizolante, de culoare închisă/camuflaj, în special pentru bărbați
 • pantaloni termoizolanți, bluze groase, hanorace, ciorapi groși, căciuli, șepci groase, mănuși, bocanci (nr. 42-43 etc.) cizme
 • plase de pescuit/năvod (voluntarii confecționează din ele plase pentru camuflaj, corturi, tabere)

Vă mulțumim pentru implicare!

Dragi colegi,

Pentru cei care doresc să doneze sume de bani pentru refugiați, acestea se colectează în contul Asociației YOUNG LAWYERS Cluj, deschis special pentru aceste donații.

Datele necesare sunt:
ASOCIAȚIA YOUNG LAWYERS CLUJ
IBAN: R054BTRLRONCRT0230777302
Banca Transilvania
A se specifica la detalii: „DONAȚIE”
Persoanele juridice care donează sunt rugate să completeze și să transmită și contractul care poate fi descărcat de aici.
Vă mulțumim pentru ajutor, în numele celor în nevoie!

Listă avocați asistență judiciară Ucraina

Publicăm aici lista avocaților din Baroul Cluj care s-au înscris pentru acordarea de asistență judiciară refugiaților din Ucraina.

Read More...

Ajutor UCRAINA. Necesar produse

Dragi colegi, Este nevoie din nou de ajutorul dvs. pentru a strânge produse pentru ajutorarea celor din Ucraina. Mai jos aveți apelul umanitar al Asociației Glodeanca: În cazul în care donația dvs. constă în haine, avem rugămintea de a le sorta pe categorii și a indica grupa de vârstă și…

Read More...

Decizie Decan

Publicăm aici Decizia nr.5 din 09.03.2022 cu privire la acordarea de asistență juridică gratuită în beneficiul persoanelor refugiate din Ucraina care vor apela la astfel de servicii, și lista avocaților care vor presta astfel de activități (în anexă la decizie). Lista actualizată la data de 14 martie 2022 – aici.

Read More...

Acțiunea avocaților din Baroul Cluj

Dragi colegi,
Produsele cumpărate din banii colegilor, care s-au mobilizat voluntar, au ajuns în 27.02.2022 la două așezăminte de măicuțe din Sighet care găzduiesc refugiați. Am fost și la frontieră, am discutat cu primarul și viceprimarul din Sighet, iar situația la 27.02.2022 se prezintă astfel:
 1. La vamă sunt cozi foarte mari. Circa 500 de persoane, majoritatea femei și copii, așteptau să treacă pe jos. La coada de autoturisme timpul de așteptare era de 24 de ore.
 2. Marea majoritate a celor care au intrat în țară pană acum sunt persoane de condiție medie și peste medie care au contacte cu locațiile unde vor să ajungă și doar tranzitează Romania.
 3. Refugiații sunt circumspecți în a primi ce li se oferă, probabil ca urmare a informațiilor distorsionate pe care le primesc în țara lor.
 4. Există în vamă numeroase asociații de voluntari pregătiți să asigure suport, după cum există și nelipsiții profitori.
 5. Pentru moment există resursele necesare ajutorării acestor oameni însă se așteaptă ca situația să escaladeze în zilele următoare când se așteaptă un număr mare de refugiați care să și rămână la noi în țară.
În vederea asigurării unui ajutor pentru viitor, ne-am gândit la următoarele măsuri:
 1. Colegii care doresc să ajute sunt rugați să anunțe la secretariatul baroului pentru a avea o evidență a celor la care putem apela.
 2. Produsele se vor cumpăra pe baza necesarului care ne va fi comunicat de persoanele de contact din Sighet și se vor aduna la sediul baroului, str. Pavel Roșca, nr. 8.
 3. Donațiile în bani vor fi făcute in contul unei asociații umanitare care va fi comunicat în timp util.
 4. Avocații care pot și doresc să asigure suport juridic refugiaților sunt de asemenea rugați să comunice la barou.
Mulțumim tuturor și în special colegei Alina Pușcă care a făcut eforturi deosebite în coordonarea acțiunilor de până acum!
Solidaritatea contează!
Avocat Flavia-Ioana MAIER
Decan, Baroul Cluj

Avocații din Baroul Cluj s-au mobilizat voluntar și au procurat produse de primă necesitate pentru ajutorarea refugiaților ucraineni. Detalii aici.