Invitație la masa rotundă cu tema: „Accesul liber la justiție al grupurilor vulnerabile, într-un sistem judiciar democratic. Bariere, lacune legislative și soluții”

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Centrul de Resurse Juridice (CRJ) și Baroul Cluj au plăcerea de a vă invita să participați joi, 24 noiembrie 2022, între orele 13:30 și 18:00, la sediul Baroului Cluj, pe strada Pavel Roșca, nr. 8, la o masă rotundă, intitulată: Accesul liber la justiție al grupurilor vulnerabile, într-un sistem judiciar democratic. Bariere, lacune legislative și soluții.

Evenimentul se adresează avocaților, magistraților, cadrelor universitare de la facultățile de Drept și altor specialiști în domeniu. Punctul de pornire al discuțiilor va fi un raport – lansat în premieră la Cluj – privind principalele bariere și lacune legislative în accesul la justiție al grupurilor vulnerabile din România.

Raportul a fost elaborat de av. Dan Chertes, Baroul Cluj, și Georgiana Iorgulescu, Directoarea Executivă a Centrului de Resurse Juridice (CRJ), cu contribuții din partea Alexandrei Columban, Directoarea Executivă a ACTEDO.

Pentru avocații din Baroul Cluj, participarea la masa rotundă este echivalentă cu 5 puncte de formare profesională. Accesul la eveniment este liber. Concret, se vor aborda următoarele subiecte:

• O perspectivă interdisciplinară asupra accesului la justiție al grupurilor vulnerabile;  •Bariere legislative și administrative în calea accesului la justiție al grupurilor vulnerabile în materie civilă, în special în privința ajutorului public judiciar;  • Accesul la justiție pentru victimele violenței domestice și victimele infracțiunilor –  puncte nevralgice;  • Avocatura pro bono – necesitatea reglementării ei și propunere legislativă.De asemenea, cei prezenți vor putea discuta pe baza setului de recomandări legislative, elaborate de autorii raportului, pentru îmbunătățirea lacunelor identificate. Ne dorim ca aceste două mese rotunde să se concretizeze într-o conștientizare crescută a acestor probleme și, sperăm, o asumare a măsurilor propuse.

Pentru mai multe detalii despre program, puteți consulta agenda.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră până marți, 22 noiembrie, la adresa de e-mail info@actedo.org.

Vă așteptăm!