Noutăți

SONDAJ ADRESAT AVOCAȚILOR. Oportunități și vulnerabilități actuale în profesia de avocat.

7 iunie 2024

UNBR a inițiat un sondaj cu scopul de a identifica schimbările necesare și oportunitățile privind exercitarea profesiei de avocat. Sondajul poate fi accesat pe ifep.ro, din contul fiecărui avocat cu drept de exercitare a profesiei.

Citește mai departe...

TERMEN LIMITĂ ACHITARE OBLIGAȚII DE PLATĂ AFERENTE LUNII FEBRUARIE 2024

6 iunie 2024

Stimați colegi, Vă aducem la cunoștință că termenul limită de plată către Baroul Cluj și CAA Filiala Cluj a taxelor, contribuțiilor și majorărilor de întârziere datorate pentru luna februarie 2024 este data de 1 iulie 2024. Cu privire la avocații care nu își vor îndeplini obligațiile de plată până la data limită sus menționată, se va dispune…

Citește mai departe...

ANUNȚ: Ședința Consiliului Baroului Cluj din luna iulie 2024

6 iunie 2024

Următoarea ședință a Consiliului Baroului Cluj va avea loc în data de 8 iulie 2024 (luni). Vor fi înscrise pe ordinea de zi cererile înregistrate la secretariatul Baroului Cluj până cel târziu la data de 1 iulie 2024 (luni), ora 16.00 – prin e-mail la adresa contact@baroul-cluj.ro.

Citește mai departe...

Memoriul Consiliului Baroului Cluj privind termenele de judecată

5 iunie 2024

Publicăm aici memoriul Consiliului Baroului Cluj cu privire la termenele de judecată.

Citește mai departe...

S-a deschis librăria Baroului Cluj

4 iunie 2024

S-a deschis Librăria Baroului Cluj la sediul nou al acestuia, din Cluj-Napoca, str. Pavel Roșca, nr. 8, unde colegii avocați pot găsi spre vânzare cărțile de specialitate, publicate de editura Solomon.

Citește mai departe...

Seminar 7 iunie 2024 – Suspendarea actelor administrative. Aspecte procedurale controversate

30 mai 2024

Asociația Young Lawyers Cluj organizează în data de 07.06.2024, la sediul Baroului Cluj, începând cu ora 14:00, seminarul cu tema „Suspendarea actelor administrative. Aspecte procedurale controversate”, seminar la care vor fi invitați dl jud. Anghel Pop și dl. jud. Antoniu Simon, ambii de la Curtea de Apel Cluj. În plus, la sfârșitul seminarului, sunteți invitați…

Citește mai departe...
ÎN ATENȚIA JUSTIȚIABILILOR

Ce trebuie să aveți în vedere când angajați un avocat

  • În România, singurele persoane care pot profesa ca avocați sunt persoanele înscrise în tablourile barourilor din care fac parte. Pentru a verifica dacă o persoană este avocat, accesați linkul acesta. Pentru avocații din Baroul Cluj, accesați secțiunea „Tabloul Avocaților” din site.

  • Angajând persoane care nu au calitatea de avocat vă asumați riscurile aferente. În plus, exercitarea de acte specifice profesiei de avocat de persoane care nu au această calitate constituie infracțiune.

  • În momentul în care angajați un avocat este necesar să semnați cu acesta un contract în care să fie detaliată activitatea pe care acesta urmează să o presteze și onorariul pe care îl datorați pentru această activitate. Contractele trebuie să fie înseriate.

  • Plata onorariului avocațial se face în numerar, în baza unei chitanțe sau bancar, în contul cabinetului sau al societății de avocatură din care face parte avocatul. Pentru orice alte sume solicitate cu titlu de cheltuieli ale procesului, avocatul este dator să vă prezinte documentul justificativ de cheltuire a acestor sume.

  • În anumite situații, aveți dreptul la un avocat care vă va fi desemnat fie din oficiu, fie la cerere. Serviciile prestate de acesta sunt gratuite pentru dvs., onorariul avocatului fiind suportat din Bugetul de Stat. Mai multe detalii asupra condițiilor pe care trebuie să le îndepliniți pentru a fi în această situație le aveți în secțiunea Info public - AJUTOR PUBLIC JUDICIAR.

PENTRU AVOCAȚI

ANUNȚURI RECRUTĂRI AVOCAȚI

pagina dedicată

PLANIFICĂRI OFICII

pagina dedicată

JURNALUL BAROULUI CLUJ

citește revista

SAJ - ANUNȚURI

pagina dedicată

RELAȚII INTERNAȚIONALE

pagina dedicată

CONTRIBUȚII ȘI TAXE

pagina dedicată

EVENIMENTE

INFO. Semnarea acordului de înfrățire cu Baroul de avocați din Lyon și semnarea acordului de colaborare cu Baroul de avocați din Sofia

La data de 22.11.2019, colegul nostru, av. Călin Iuga, a participat din partea Baroului Cluj la semnarea unui acord de colaborare cu Baroul Sofia. La data de 12.12.2019, colega noastră, av. Anca Baciu, a participat din partea Baroului Cluj la semnarea unui acord de înfrățire cu Baroul de avocați din…

Citeste mai mult ...

Conferința „Aspecte practice generate de aplicarea codurilor fundamentale” organizată de Baroul Sălaj în parteneriat

Vă aducem la cunoștință anunțul Baroului Sălaj cu privire la organizarea conferinței „Aspecte practice generate de aplicarea codurilor fundamentale” care va avea loc în 16 noiembrie 2019, în Zalău. Mai multe detalii despre eveniment regăsiți în invitația anexată.

Citeste mai mult ...