Conferința anuală a Asociației Europene de Psihologie și Drept 2020

În perioada 16-19 septembrie 2020, la Cluj-Napoca va avea loc Conferința Anuală a Asociației Europene de Psihologie și Drept (EAPL 2020). Aflată la cea de-a 13-a ediție (despre ediții anterioare EAPL – aici) și pentru prima oară în România, scopul Conferinței este de a promova și îmbunătăți colaborarea dintre cercetători și practicieni ai Psihologiei și Dreptului. 

Vor lua parte la Conferința EAPL2020 o serie de invitați, cadre didactice și profesioniști din România și din străinătate, ce vor prezenta în cadrul diverselor simpozioane, sesiuni de susțineri orale sau postere, lucrări științifice pe teme de cercetare de interes pentru audiența EAPL. Printre temele de interes enumerăm: Identificarea și memoria martorilor oculari, Tehnici de intervievare și interogare a suspecților și infractorilor, Detectarea comportamentului simulat, Evaluarea validității declarațiilor, Evaluare riscului de recidivă, Luarea deciziilor în contextul judiciar, Victime și infractori etc.

În calitate de invitați speciali, la conferință vor participa, de asemenea, Dr. Victoria Talwar (Universitatea McGill, Canada), Dr. Galit Nahari (Universitatea Bar-Ilan, Israel), Dr. Maria M Ttofi (Universitatea Cambridge, Anglia), și Dr. David La Rooy (Universitatea din Londra, Anglia). 

Înregistrările și trimiterea rezumatelor pentru conferință sunt deschise. Sesiunile științifice de prezentare a lucrărilor se vor desfășura atât în limba engleză, cât și în limba română.

Mai multe informații pot fi obținute consultând site-ul web al Conferinței sau trimițând unui e-mail la adresa eapl2020@psychology.ro.