UIA – Seminar Targu-Mures , 5-6 octombrie 2012


CNR UIA anunță organizarea seminarului UIA de la Târgu-Mureș cu tema „Malpraxis-ul medical și răspunderea profesională”,  ce va avea loc în zilele de 5 și 6 octombrie 2012. 

În atenȚia membrilor individuali și colectivi UIA,

Potrivit prezentării de mai jos, seminarul de la Targu-Mures este al treilea seminar cu aceeași tema, pe care UIA îl organizează în decurs de un an și jumătate, ceea ce demonstreaza interesul față de acest subiect interdisciplinar, de stringentă actualitate. 

După cum puteți observa din formularul de inscriere (atașat), avocații români beneficiază de o taxa preferențială de înscriere de numai 100 de euro.  

Seminarul de la Targu-Mureș se anunță promițător, cu vorbitori din România, dar și din Italia, Spania, Ungaria, Franța Grecia și Bahrein (avocați, universitari, medici – specialiști în științe medicale și  reprezentanți ai societăților de asigurări) – Program atașat.

Potrivit programului, seminarul va fi onorat de prezenta dlui Driss CHATER, Presedintele UIA în exercițiu.

Seminarul  va beneficia de traducere simultană în limbile franceză și engleză.

_____________

Prezentarea UIA


Orasul Târgu-Mureş este un important centru universitar care reuneşte Facultatea de Drept şi Universitatea de Medicină şi Farmacie, cu centrul ei de transplant, de chirurgie avansată în cardiologie pediatrică şi cu  intensă activitate de cercetare.

Aici, la  Târgu-Mureş s-a infiintat si dezvoltat prima unitate medicala de urgență și tot aici se gasește Clinica  „Nova Vita”, una dintre cele mai moderne clinici particulare din această parte a Europei, dotată cu cele mai recente tehnologii şi cu echipament medical modern.

Mai mult, acest oraș are o poziţie geografică foarte avantajoasă, deoarece este situat în inima Transilvaniei, în apropierea oraşului medieval Sighişoara, încă locuit,  în care, alaturi de alte monumente se gasește Castelul lui Dracula.

Organizarea de către UIA a trei seminarii  cu teme privind aspecte legate de malpraxisul medical, în interval de un an şi jumătate, exprimă dorința acesteia de a propune o amplă dezbatere în acest domeniu. Începută  în aprilie 2011, în Casablanca, această dezbatere a fost reluata în luna aprilie 2012, în Tunis,  pentru a fi continuată pe 5 şi 6 octombrie a.c., la Târgu-Mureş, în România.

Malpraxisul medical este un subiect interdisciplinar care privește nu numai interesele avocatilor, medicilor si companiilor de asigurări, ci și pe cele ale reprezentanților diverselor  organizații neguvernamentale, ale asociațiilor și fundațiilor care reprezintă interesele principalilor  beneficiari ai actului medical.

Această temă de foarte mare actualitate  reafirmă necesitatea unei reglementari juridice riguroase  privind răspunderea strictă în domeniul descoperirilor și inovațiilor tehnologiei avansate folosită în procedurile medicale, precum şi recuperarea daunelor suferite de victime în mod  direct sau colateral, ca urmare a unei anumite practici medicale.

Sperăm ca toate aceste elemente să fie tot atâtea șanse în plus  pentru a-i atrage pe membrii și ne-membrii U.I.A.  să participe la seminarul de la Targu-Mureș,  pe care noi, organizatorii,  ni-l dorim interesant – din punct de vedere ştiinţific, dar si atragător – din punct de vedere cultural!