Solicitare UNBR – accesul avocaților cu telefoane în secțiile de poliție

Stimați avocați,

Conform adresei UNBR de mai jos, vă rugam ca până la data de 2 aprilie 2023, să transmiteți pe adresa contact@baroul-cluj.ro, detalii privind situații similare apărute în exercitarea profesiei de avocat.

Având în vedere sesizarea formulată de un avocat din Baroul Vaslui, înregistrată la UNBR sub nr. 21-DIV-2023, privind sancțiunea contravențională pe care domnul avocat a primit-o pentru pătrunderea în sediul Poliției orașului Tg. Neamț, având asupra sa telefonul mobil utilizat în exercițiul profesiei precum și numeroase semnale ale mai multor avocați în spațiul public privind interzicerea accesului cu telefoane în sediul unităților de poliție de către avocați,

Astfel cum a fost decis în ședința Consiliului UNBR din 17-18 martie 2023, vă adresăm rugămintea ca până la data de 3 aprilie a.c. să ne transmiteți la UNBR detalii suplimentare privind situații similare apărute în exercitarea profesiei de avocat în baroul dvs. În adresa pe care urmează să ne-o transmiteți vă rugăm să ne precizați și sediul poliției la care au avut loc astfel de incidente, așa cum vi le-au semnalat avocații din baroul dvs.

Aceste detalii ne sunt necesare pentru a putea formula o solicitare în vederea remedierii acestor situații prin care să cerem aplicarea unei soluții unitare, la nivel național.