Prelungire termen înscriere în proiectul ,,Fii avocat în școala ta!”

Stimați colegi,

Având în vedere faptul că implementarea proiectului de educație juridică informală „Fii avocat în școala ta!” în școlile din județul Cluj va începe la finalul lunii septembrie, se va prelungi termenul de înscriere a avocaților voluntari pentru prima parte a anului școlar până în data de 11 septembrie 2022.

Înscrierea în proiect se face printr-o solicitare adresată Baroului Cluj prin e-mail la adresa: contact@baroul-cluj.ro

Se pot înscrie avocații care îndeplinesc următoarele condiții minimale:

  • Să fie avocat definitiv;
  • Să se bucure de o bună reputație socio-profesională;
  • Să nu aibă aplicate sancțiuni disciplinare în ultimii 5 ani;
  • Să nu înregistreze restanțe la plata taxelor și contribuțiilor profesionale.

Validarea voluntarilor se va realiza de către Consiliul Baroului Cluj.

Proiectul constă în prezentarea de către avocații voluntari în fața claselor de elevi de gimnaziu și liceu a unor teme juridice prestabilite. Programul va fi variabil, dar flexibil, în funcție de orarul școlar al claselor/unităților școlare partenere și disponibilitatea voastră. Temele vor fi prestabilite și materialele de prezentare a acestora vor fi puse la dispoziție de U.N.B.R..

Precizăm faptul că, prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 258/2022, s-a decis acordarea a 10 puncte de pregătire profesională pe an avocaților care desfășoară cel puțin 5 ore de activitate de instruire juridică în cadrul proiectului FAST 2022-2023.

Pentru informații suplimentare contactați coordonatorul FAST Cluj, av. Anca Baciu (tel. 0744 212623) de luni până vineri, între orele 12.00 și 16.00.