Oportunitate pentru avocați – Sesiuni de pregătire în tematica protecției migranților și lucru cu migranții – Terre des hommes România/JRS

Publicăm mai jos invitația primită din partea Terre des hommes România:

Numele meu este Ana Vlădescu și vă contactez din partea Terre des hommes România pentru a vă prezenta o oportunitate pentru avocați, prin proiectul PROMISE: Protecția Minorilor Străini Neînsoțiți, derulat de Terre des hommes România împreună cu JRS. 

Proiectul PROMISE are in vedere cresterea accesului a 500 de minori si tineri straini la drepturile fundamentale si la servicii publice, prin activitati de advocacy, acordarea de servicii de asistenta juridica gratuita, informare, training si cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile de a participa in procesul decizional-consultativ. De asemenea, isi propune sa sprijine si sa sustina colaborarea interinstitutionala si cea dintre institutii publice si straini pentru asigurarea respectarii interesului superior al minorilor, precum si imbunatatirea politicilor, practicilor, atitudinilor si a legislatiei. Proiectul are multiple activități principale, una dintre ele fiind constituirea și pregătirea unei rețele de avocați și juriști specializați în problematica minorilor, în special a celor neînsoțiți. 

Tdh are drept scop imbunatatirea sistemului de protectie a copilului si si-a fixat ca prioritate sprijinirea copiilor afectati de migratie, prevenirea migratiei nesigure a copiilor si tinerilor si asigurarea accesului la drepturile fundamentale a copiilor afectati de migratie. 

JRS este o organizatie avand drept scop apararea, sustinerea si promovarea drepturilor fundamentale ale omului, in special ale refugiatilor – in sensul larg, solicitantilor de azil, migrantilor si apatrizilor. Organizatia deruleaza activitati de asistenta directa, advocacy, monitorizare de politici publice, campanii de informare, training.  

localitatea/localitatile in care se desfasoara activitatile proiectului:  

Timis-Timisoara, Maramures-Baia Mare si Somcuta-Mare, Suceava-Radauti, Giurgiu-Giurgiu, Arad-Arad, Ilfov-Otopeni, Galati-Galati, Constanta-Constanta, Braila-Braila, Tulcea-Tulcea, Vrancea, Bacau, Vaslui, Bucuresti. 

Activitatea A4 – Constituirea și pregătirea unei rețele de avocați și juriști specializați în problematica minorilor, în special a celor neînsoțiți, cetățeni  

În cadrul Activității A4, dorim să creem o rețea formată din minim 10 avocați și juriști din țară, interesați de și specializați în problematica minorilor migranți. Astfel, vom lucra cu un expert avocat care va livra o curriculă de instruire și un compendiu de materiale legislative relevante pentru tematica protecției migranților neînsoțiți în România. Expertul avocat va lucra cu avocații și juriștii inscriși în proiect în cadrul a 4 întâlniri de pregătire. Mai apoi, avocații și juriștii vor folosi informația respectivă pentru a asista un număr de minim 25 cazuri în fața autorităților / în instanță până în luna Octombrie 2023. Costurile pentru cele 4 întâlniri de pregătire vor fi acoperite din proiect. 

Pe această cale, doresc să vă rog să diseminați informația referitoare la proiect pe canalele dvs. interioare. Sperăm să ajungem la cât mai mulți avocați care ar fi interesați de tematică. Avocații interesați sunt rugați să transmită un mesaj de interes către Ana Vlădescu, manager de proiect, la adresa de email: ana.vladescu@tdh.ch . Aceștia vor fi contactați ulterior de către echipa de proiect. 

Vă mulțumesc pentru atenție și rămând la dispoziția dvs. 

Cu respect,

Ana VLĂDESCU 

Project Manager 

ana.vladescu@tdh.ch , www.tdh.ch , www.tdh.ro