Lansare noua versiune a site-ului Baroului Cluj

Dragi colegi,

Ne bucurăm să vă anunțăm că astăzi, 29 mai 2019, a devenit operațional noul site al Baroului Cluj.

Site-ul utilizează tehnologie “responsive”, putând fi consultat atât pe sisteme desktop și laptop, cât și pe dispozitive mobile (tablete, telefoane cu navigare).

Noua versiune a site-ului aduce un nou design, o nouă organizare a conținutului, mai consistentă mai accesibilă și mai intuitivă pentru toate categoriile de utilizatori, dar și componente active de sincronizare în timp real a comunicărilor UNBR și barourilor. Într-o etapă ulterioară va permite și integrarea cu tabloul electronic al avocaților din platforma ifep.ro.

Dezvoltarea s-a făcut prin eforturi proprii, prin implicarea personalului angajat (doamna Luminița Morariu) și a unui grup de lucru format din avocați membri ai Baroului Cluj (avocat Andra Badiu, avocat Tiberiu Ban și avocat Silviu Olariu) sub coordonarea dlui consilier avocat Dan Chertes, echipă care a asigurat atât conceputul de dezvoltare, cât și designul și migrarea conținutului din vechiul site.

Cu speranța că veți găsi accesibile și utile aceste informații, vă invităm să vizitați site-ul și așteptăm cu drag orice sugestii pentru îmbunătățire, scopul principal fiind asigurarea unui suport cât mai util și eficient în interacțiunea cu membrii noștri.

Pentru a vă facilita consultarea vă prezentăm un sumar al conținutul site-ului, așa cum acesta a fost organizat:

PRIMA PAGINĂ – conținut (cu caracter sintetic):

  • Zona de comunicări: comunicări UNBR, comunicări ale Baroului Cluj, hotărâri ale Consiliului Baroului Cluj
  • Acces rapid la principalele zone de interes pentru avocați (planificări SAJ, anunțuri SAJ, informații contribuții și taxe)
  • Informatii utile pentru justițiabili
  • Comunicate de presă
  • Evenimente

BAROUL CLUJ – secțiune ce grupează pagini informative privind identitatea, istoricul, organizarea și conducerea Baroului Cluj

TABLOUL AVOCAȚILOR – grupează pagini pentru fiecare secțiune a tabloului (definitivi, stagiari, societăți civile de avocați, societăți cu răspundere limitată, avocați suspendați și avocați incompatibili)

INFO AVOCAȚI – grupează pagini de informare dedicate avocaților

Comunicări Baroul Cluj – pagină destinată publicării tuturor anunțurilor, comunicatelor, hotărârilor, materialelor de informare ale baroului

Comunicări UNBR – pagină destinată publicării tuturor anunțurilor, comunicatelor, hotărârilor, materialelor de informare ale UNBR

Informații contributii și taxe – pagină dedicată informațiilor privind obligațiile contributive ale membrilor, respectiv tipuri de contribuții și taxe, cuantumul contribuțiilor, termene și modalități de plată, majorări de întârziere și instoricul contribuțiilor.

Formulare tipizate – pagină dedicată informațiilor privind seriile alocate de barou pentru contracte de asistență juridică și împuterniciri avocațiale.

Site-uri avizate – pagină în curs de actualizare. Va conține lista site-urilor avizate de Consiliul Baroului Cluj.

Programe de practică profesională – informări privind programele de practică profesională derulate de Baroul Cluj în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Drept

Entități afiliate – link-uri către paginile organizațiilor afiliate Baroului Cluj (Filiala Cluj a CAA, INPPA Centrul Teritorial Cluj, Asociația Young Lawyers, Asociația de Arbitraj de pe lângă Baroul Cluj

INFO PUBLIC – grupează pagini de informare dedicate altor vizitatori ai site-ului, respectiv comunicate de presă și informații dedicate justițiabililor privind ajutorul public judiciar și exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

S.A.J – grupează pagini dedicate Serviciului de Asistență Judiciară, respectiv informații privind organizarea SAJ la nivelul Baroului Cluj, planificările pentru oficii, anunțuri SAJ, legislația relevantă, registrele SAJ și registrele curatorilor speciali

EVENIMENTE – grupează pagini cu anunțuri și comunicări referitoare la evenimentele de interes pentru avocații membri, grupate distinct pe evenimente organizate de barou, evenimente la nivel national și internațional.

EXAMENE – conține paginile dedicate examenului de primire în profesie și examenului de obținere a titlului professional de avocat definitiv.

ACTE NORMATIVE – secțiunea conține legislația profesiei și hotărârile organelor profesiei, structurate pe categorii de emitenți.

PUBLICAȚII – conține paginile pentru publicarea Jurnalului Baroului Cluj și Newsletter CJUE.

PROTECȚIA DATELOR – pagină dedicată informării și măsurilor privind protecția datelor impuse de intrarea în vigoare a Regulamentului UE 679/2016.

CONTACT – pagina cu informațiile de contact și localizare pe hartă.

Vă mulțumim pentru răbdare și colaborare și vă așteptăm cu drag să vizitați noua versiune a site-ului organizației noastre!

Consiliul Baroului Cluj

Decan

Av.Flavia Ioana Maier