Evenimentele Universul Juridic – octombrie-decembrie 2023

Stimați colegi,  

Avem plăcerea de a vă prezenta oportunitatea unei colaborări legată de evenimentele organizate de Grupul Editorial Universul Juridic.  

Desfășurarea evenimentelor este coordonată de moderatori reprezentativi pentru fiecare domeniu abordat, precum și de speakeri recunoscuți ca experți în domeniile dumnealor de practică.

CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPTUL CONCURENȚEI – „Concurența sub lupă. Premise de creștere a României”
Grupul editorial Universul Juridic, în colaborare cu Consiliul Concurenței, cu sprijinul Asociației Române de Dreptul Concurenței (ARCON) organizează marți, în data de 24 octombrie 2023, în Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, etaj 3, din Str. Ion Ghica, nr. 4, București, Conferința Națională de Dreptul Concurenței, cu tema „Concurența sub lupă. Premise de creștere a României”.

Evenimentul își propune să servească drept forum de discuții obiective și aplicate asupra subiectelor care frământă mediul de afaceri din România.

Conferința va reuni vocile reprezentative din domeniu – reprezentanți de vârf din conducerea Consiliului Concurenței (autoritatea supremă din domeniu), din forul legislativ local și de la Comisia Europeană, decidenți din zona adminsitrației centrale, actuali și foști demnitari cu preocupări directe, reprezentanți ai profesiilor liberale, avocați specializați, consultanți independenți și jurnaliști consacrați ariei respective.

Conferința se va derula pe o durată de 4-5 ore și va fi transmisă și înregistrată în parametri tehnici profesionali pe Portalul Premium www.universuljuridic.ro, dar și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Coordonatorul științific al evenimentului este dl av. Valentin Mircea, fondator și Senior Partner al societății MIRCEA & ASOCIAȚII, ex-vicepreședinte al Consiliului Concurenței.
Vreau să particip!
*Pentru a beneficia de discount 20% privind această conferință, folosiți codul de voucher: 23UJCONF10CNCONCURENTEI20

  Conferința Națională de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului, ediția a IV-a Facultatea de Drept, Universitatea din București, în colaborare cu Editura Universul Juridic, organizează miercuri, 08 noiembrie 2023, Ziua Mondială a Urbanismului, și în prima parte a zilei de joi, 09 noiembrie 2023, la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Conferința națională de dreptul urbanismului și amenajarea teritoriului – ediția a IV-a.

Încurajați de succesul edițiilor organizate anul trecut, care a reunit cei mai importanți specialiști în această materie, atât reputați juriști, cât și urbaniști și arhitecți, propunem să continuăm acest proiect și în acest an în lunile mai și noiembrie, așa cum v-ați obișnuit.

Coerența și claritatea normelor juridice și ale instrumentelor operaționale specifice urbanismului și amenajării teritoriului au un impact direct asupra calității vieții, a conservării valorii proprietăților imobiliare și a sănătății populației. Sunt afectate, deopotrivă, dinamica economică și investițiile financiare pe termen scurt, mediu sau lung, la nivel local sau central. Absența, în primele decenii postcomuniste, a unui cadru instituțional și legal adecvat a generat dezvoltări urbane cu semnificative disfuncții, investiții speculative și atitudini instituționale lipsite, uneori, de eficiență.

Deși, la nivel european, internațional, problemele pe care le ridică domeniul urbanismului și al amenajării teritoriului cunosc o abordare interdisciplinară și sunt prioritare în agenda publică a guvernanților, în România, rezolvarea unora dintre disfuncționalitățile identificate în această materie extrem de vastă și diversificată este în plină desfășurare. De altfel, la nivelul ministerului de resort a fost deja elaborat un proiect de Cod al amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor în scopul reunificării și sistematizării legislației în materie.  

Și în acest an ne propunem să continuăm discuțiile cu privire la aspecte de actualitate din domeniul urbanismului și al amenajării teritoriului, aflate adeseori la intersecția dintre interesul public și cel particular.

Totodată, și în cadrul acestor noi întâlniri, perspectiva interdisciplinară a abordării tematicilor prezentate va fi dominantă, intervențiile specialiștilor din diferite domenii, precum juriști (judecători, avocați), profesori universitari, funcționari publici, arhitecți, urbaniști, ingineri, geografi etc., demonstrând complexitatea dezbaterilor ce pot genera uneori dispute între reprezentanți ai sectorului public, cu atribuții în domeniu, și reprezentanți ai sectorului privat.

Asemenea confruntări de idei pot să conducă însă la identificarea de posibile soluții față de unele dintre problemele generate de reglementările aplicabile în materie, inclusiv prin raportare la unele hotărâri ale instanței de contencios administrativ ce reflectă o sferă largă și diversificată de conflicte rezultate fie din interpretarea diferită a unor prevederi legale, fie din existența unui vid legislativ. Amintim, în acest context, și deciziile instanței supreme prin care se urmărește o interpretare și o aplicare unitară a legislației cu privire la urbanism și la amenajarea teritoriului.
Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.
Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.
Vreau să particip!
*Pentru a beneficia de discount 20% privind această conferință, folosiți codul de voucher: 23UJ11URBANISM20ED4
  Conferința [Inter]națională de Drept Civil. Familia. Ediția a VI-a „În căutarea echilibrului dintre nevoile prezentului și experiența trecutului” Revista de Dreptul Familiei, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității din București și Editura Universul Juridic, organizează vineri, 10 noiembrie 2023, și în prima parte a zilei de sâmbătă, 11 noiembrie 2023, „Conferința [Inter]națională de Drept Civil. Familia. Ediția a VI-a. În căutarea echilibrului dintre nevoile prezentului și experiența trecutului”.

Aceasta se va desfășura fizic în Sala „Constantin Stoicescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din București, dar și online.

Organizatorii științifici ai conferinței:

• Prof. univ. dr. Călina Jugastru, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
• Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș
• Lector asociat Bogdan Dumitru Moloman, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca

În cadrul lucrărilor conferinței vor lua cuvântul speakeri din 7 jurisdicții, respectiv Argentina, Brazilia, Canada, Cuba, Mexic, România și Spania, lectori care se bucură de o largă recunoaștere profesională, ce vor aborda, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, cele mai noi teme de interes pentru relațiile de familie.

De asemenea, pentru a recunoaște contribuțiile la cercetarea în domeniul dreptului familiei și în scopul promovării excelenței, va avea loc și cea de-a doua ediție a Galei de decernare a premiilor Revistei de Dreptul Familiei.

Totodată, va avea loc și evenimentul de lansare a Revistei de Dreptul Familiei nr. 1/2023, respectiv nr. 2/2023.
Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.   Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.
Vreau să particip online!
*Pentru a beneficia de discount 20% privind această conferință, folosiți codul de voucher: 23UJ11Conferinta20FAMILIA6
  Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a III-a Revista Română de Drept Comercial, Facultatea de Drept a Universității din București, Institutul Român de Drept Comercial, Academia de Științe Juridice din România și Editura Universul Juridic organizează, în data de 16 noiembrie 2023, începând cu ora 09:30, Conferința Națională de Drept Comercial – Stanciu D. Cărpenaru, ediția a III-a.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București, sala „Constantin Stoicescu”, și online. 
Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.   Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.
Vreau să particip!
*Pentru a beneficia de discount 20% privind această conferință, folosiți codul de voucher: 23UJ11Conferinta20Carpenaru3
  Conferința Națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a XIV-a Grupul editorial Universul Juridic, Uniunea Juriștilor din România, Asociația Română de Drept Penal al Afacerilor și Revista Română de Drept Penal al Afacerilor organizează cea de-a XIV-a ediție a Conferinței Naționale de Drept Penal al Afacerilor.

Conferința se va desfășura sâmbătă, 25 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, în Salonul Le Diplomat din cadrul InterContinental Athénée Palace din strada Episcopiei 1-3, București, urmând a fi transmisă live, în parametri tehnici profesionali, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

În acest an, organizatorii au decis să reunească cele două ediții anuale bine-cunoscute (vară/toamnă) într-un singur eveniment care să asigure consistența și relevanța așteptate și apreciate de audiență.

Cele treisprezece ediții precedente au reunit importante personalități din această arie de practică și au adus în dezbaterea comunității de profil teme de larg interes profesional, probleme de drept dificile și soluții, idei valoroase, studii de caz și propuneri de îmbunătățire a cadrului legal.

Conducătorul științific al Conferințelor Naționale de Drept Penal al Afacerilor este, potrivit tradiției îndelungate, domnul avocat Mihai Adrian Hotca, fondator și coordonator al Societății Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații (HNSA), președinte al Asociației de Drept Penal al Afacerilor și director al Revistei Române de Drept Penal al Afacerilor.

Ediția a XIV-a a Conferinței DPA este concepută ca un forum în cadrul căruia specialiști ai domeniului și juriști interesați de Dreptul penal al afacerilor se reunesc pentru a dezbate și audia subiecte relevante sau actuale din această arie juridică.
Prezenta ediție propune o tematică ce orbitează în jurul unor probleme juridice de interes pentru persoanele care activează în domeniul Dreptului penal al afacerilor.
Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.
Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.
Vreau să particip!
*Pentru a beneficia de discount 20% privind această conferință, folosiți codul de voucher: 23UJ11Conferinta20RRDPAXIV
  EVAZIUNEA FISCALĂ – EDIȚIE SPECIALĂ DE TRANSILVANIA Grupul editorial Universul Juridic organizează seria conferințelor SMART LAW CONFERENCES. EVAZIUNEA FISCALĂ – Ediție specială de București – 7 iulie 2023 și respectiv, Ediție specială de Transilvania – 8 decembrie 2023.
Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de către INPPA.
Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul UNBR.
Vreau să particip!
*Pentru a beneficia de discount 20% privind această conferință, folosiți codul de voucher: 23UJ12Conferinta20EVFISCTRANSILV2
Înscrieri

Vă puteți înscrie individual accesând butonul roșu de participare pentru fiecare eveniment.

*Conferințele vor putea fi urmărite și în format fizic, din sala în care se vor desfășura. Pentru participarea în sală se va achita o taxă în plus, care va include mapa conferinței și masa de prânz. *Pentru opțiunile de participare în format fizic, găsiți detaliile în link-ul aferent fiecărei conferințe.

Pentru înscriere multi-user acordăm reducere suplimentară în funcție de numărul de înscriși. Pentru a primi oferta personalizată vă rugăm să ne contactați la nr. tel. 0733.674.555 și 0732.320.662 sau la adresa de mail conferintele@universuljuridic.ro.
BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)   3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.   Acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile: minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic 10% reducere la cărțile altor edituri
Cu considerație,

Echipa Universul Juridic