Call for papers. Jurnalul Baroului Cluj, într-o nouă abordare, așteaptă materialele voastre spre publicare

Consiliul Baroului Cluj a decis ca, începând cu anul 2020, Jurnalul Baroului Cluj să aibă o nouă abordare. Astfel, revista urmează a fi editată în format electronic de editura Solomon, va avea o periodicitate bianuală și un Consiliu științific cu rol de peer review (evaluare colegială) pentru articolele ce urmează a fi publicate.

De asemenea, considerând că munca intelectuală depusă pentru redactarea articolelor de specialitate ce urmează a fi publicate este firesc a fi răsplătită material, Consilul a alocat un buget privind drepturile de autor în cuantum de 2.000 lei pentru fiecare dintre cele două numere ce urmează să apară în acest an.

Ne dorim ca în paginile acestei publicații să se regăsească, în primul rând, materiale ale colegilor avocați din Baroul Cluj, cu sugestia ca acestea să fie orientate cât mai mult spre latura practică a dreptului. Nu vor fi refuzate articole în care predomină abordarea teoretică, dar dezideratul Jurnalului este de a aduce în atenția cititorilor analiza problemelor practice de drept.

Evident, Jurnalul așteaptă spre publicare materiale de la orice profesionist al dreptului, avocați din alte barouri sau chiar colegi din alte profesii juridice, care se vor arăta interesați de o astfel de colaborare științifică.

Pentru primul număr din anul 2020, materialele sunt așteptate pe adresa de e-mail baroulcluj@gmail.com până la data de 31 martie 2020.

În documentul anexat (aici) aveți prezentate pe larg condițiile pe care trebuie să le îndeplinească materialele transmise spre publicare.