Apel pentru materiale Revista Avocatul

Stimați colegi,

Vă transmitem aici comunicarea dlui Președinte al UNBR, av.dr.Traian Briciu, cu privire la solicitarea de materiale pentru revista Avocatul.


Potrivit hotărârii Consiliului UNBR din data de 11.03.2022, Congresul Avocaților 2022 va avea ca temă principală: ,,Avocatura azi. Tendințe și perspective”.

Cu această ocazie va fi editată revista „Avocatul”, în care vor fi publicate cele mai valoroase contribuții în legătură cu tema Congresului. Revista va fi distribuită în cadrul Congresului și publicată inclusiv pe site-ul UNBR.

Pentru realizarea conținutului acestei publicații, UNBR face apel către barouri și către avocați să contribuie cu articole privind  tendințele și aspectele specifice care influențează identitatea profesională,  organizarea și evoluția profesiei, precum și articole referitoare la reglementările profesionale care ar trebui actualizate, în acord cu aceste tendințe, care să includă și soluții, propuneri de lege ferenda.
Cele mai bune articole vor fi selectate de un comitet științific desemnat de Comisia Permanentă și vor fi publicate în ediția pe 2022 a revistei ,,Avocatul”, care se va distribui la Congresul Avocaților 17-18 iunie 2022.
Față de cele de mai sus, vă rugăm să transmiteți avocaților din raza dumneavoastră de competență solicitarea de a contribui cu articole în vederea publicării în revista „Avocatul”,
Vă rugăm să trimiteți materialele pentru revistă cel târziu la data de 30 aprilie 2022,  la adresa comunicare@unbr.ro .
În anexa 1 vă propunem câteva teme care ar putea fi abordate (fără a fi o listă exhaustivă). Cei care doresc să participe la acest proiect pot alege orice temă, cu condiția să aibă legătură cu tema principală.
În anexa 2, vă propunem regulile de redactare pentru a da un conținut unitar revistei ,,Avocatul”.
 Consiliul Baroului Cluj,                                   
Prin Decan, av. Flavia-Ioana Maier