Comunicatul transmis publicatiei Clujust.ro referitor la articolul publicat pe site-ul Clujust.ro, privind candidaturile avocatilor din Baroul Cluj pentru mandatul de decan al Baroului

Stimati membri ai Baroului Cluj,

Publicam spre stiinta comunicatul transmis publicatiei Clujust.ro referitor la articolul publicat pe site-ul Clujust.ro, privind candidaturile avocatilor din Baroul Cluj pentru mandatul de decan al Baroului
------------------------------------------------------------

Stimate Domnule Alin Golban,

Referitor la articolul publicat de Dvs. pe site-ul Clujust.ro, privind candidaturile avocatilor din Baroul Cluj pentru mandatul de decan al Baroului, va comunicam ca sondajul pe care site-ul administrat de Dvs. il organizeaza privind cota de popularitate a candidatilor , poate fi interpretat ca o actiune de campanie electorala privind alegerile pentru organele de conducere organizate de Baroul Cluj in data de 25 martie 2018, fapt nepermis prin Regulamentul de alegeri, adoptat prin Decizia nr.1 din 15 ianuarie 2018 adoptata de Consiliul Baroului Cluj.

Va comunicam ca nu suntem de acord cu un astfel de sondaj si ca ne disociem de un astfel de demers, strain reglementarilor profesiei de avocat. Drept urmare, va solicitam sa opriti acest sondaj.

Totodata , in considerarea respectarii Regulamentului de organizare a alegerilor, la care am facut referire mai sus, si care interzice in mod expres campania electorala , intelegem ca pana la data alegerilor sa declinam orice invitatie de participare la emisiuni , interviuri sau alte manifestari de presa cu conotatii electorale sau care pot fi interpretate ca reprezentand campanie electorala .

Prezentarile candidatilor pentru mandatul de Decan al Baroului Cluj , ca de altfel si ale candidatilor la mandatul de consilier, se vor realiza conform Regulamentului de organizare a alegerilor si vor fi afisate pe site-ul Baroului Cluj, dupa validarea candidaturilor, pentru a putea fi cunoscute de toti cei interesati.

Cu respect,

avocat Calin Budisan
avocat Flavia Maier
avocat Mircea Pop