Anunt Conferinta "Aspecte privind aplicarea noilor coduri penale şi civile", 14 şi 15 aprilie 2014

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Comisia juridică,
de disciplină şi imunităţi Comisia juridică, de numiri,
disciplină, imunităţi şi validări

în parteneriat cu


Ministerul Justiţiei Asociaţia Magistraţilor din România
FACIAS Uniunea Naţională
a Barourilor din România Uniunea Juriştilor din România


vă invită să participaţi la

CONFERINŢA

Aspecte privind aplicarea noilor coduri penale şi civile

Secţiunea I

Codul penal şi Codul de procedură penală
Dificultăţi de interpretare şi aplicare

Bucureşti,
14 – 15 Aprilie 2014
SALA „NICOLAE BĂLCESCU”
PALATUL PARLAMENTULUI

Conferinţa îşi propune să reunească oameni din structura academică, practicieni ai dreptului, societate civilă, pentru a face schimb şi a împărtăşi experienţele şi rezultatele cu privire la diferite aspecte legate de tema supusă dezbaterii, precum şi pentru a discuta despre provocările practice întâlnite şi soluţiile care se desprind din experienţă.
La conferinţă sunt invitaţi să participe judecători, procurori, reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Avocatului Poporului, Consiliul Legislativ, Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, reprezentanţi ai Ambasadelor, avocaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic, mediului universitar.
Vă invităm, de asemenea, să participaţi în cadrul acestei manifestări atât prin puncte de vedere pe care le puteţi formula în timpul dezbaterilor, cât şi prin lucrările dumneavoastră ce vor avea ca subiect tema propusă pentru Secţiunea I a Conferinţei, respectiv, „Codul penal şi Codul de procedură penală. Dificultăţi de interpretare şi aplicare”. Lucrările care vor fi prezentate în cadrul dezbaterilor vor putea fi depuse la secretariatul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor până în data de 11 aprilie 2014, iar lucrările care vor fi tipărite într-un volum dedicat Conferinţei, prin grija Parlamentului, în parteneriat cu o editură acreditată, vor putea fi depuse şi ulterior, până în data de 15 mai 2014.
De asemenea, avem rugămintea, în cazul în care doriţi să vă exprimaţi un punct de vedere în timpul dezbaterilor, pentru a putea definitiva lista de speakeri, să ne precizaţi tema din program la care doriţi să participaţi.
Pentru înscriere şi pentru facilitarea accesului în Palatul Parlamentului, vă rugăm să ne confirmaţi participarea dumneavoastră, însoţită de datele de identificare, respectiv: numele şi prenumele, numărul şi seria de BI/CI iar pentru accesul cu autoturismul, numărul de înamtriculare al acestuia, până la data de 11 aprilie 2014, la următoarele date de contact:
Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi:
Telefon: 021.414.1159
Fax: 021.414.1156
E-mail: cp11@cdep.ro şi
silvia_olaru@cdep.ro
Mobil: 0744.313.249 - Silvia Olaru – consilier parlamentar – Comisia juridică
0733.558.587 – David Roxana – consilier parlamentar – Comisia juridică

*Accesul în incinta Palatului Parlamentului se va face pe la intrarea C1 (Intrarea Centrală)