Programul "Lideri pentru justitie"

Lideri pentru Justitie
editia a 5-a, 2014
Termen limita pentru depunerea candidaturilor: 20 Octombrie 2013

Programul se adreseaza studentilor in ultimul an, masteranzilor, doctoranzilor, si tinerilor absolventi de drept in primii 5 ani de cariera si consta dintr-o serie de traininguri de leadership, intalniri cu profesionisti din domeniul juridic si workshopuri, desfasurate atat in Romania, cat si in strainatate.

Lideri pentru Justitie a fost gandit cu scopul de a dezvolta potentialul de lideri al tinerilor juristi care isi doresc sa contribuie la reforma justitiei in Romania. In primele 4 editii ale programului, 75 de tineri juristi au fost pregatiti pentru a-si dezvolta in mod optim abilitatile de leadership si management al proiectelor, precum si pentru a-si insusi cunostinte aprofundate despre democratie, statul de drept si etica profesionala.

Dosarul de candidatura trebuie sa fie redactat in limba romana si sa contina:
- un CV
- o scrisoare de motivatie de o pagina
- un eseu de maxim 2 pagini în care sa prezinti o schimbare pe care ai dori sa o aduci sistemului de justitie din România: alege o schimbare, descrie-ne ce ar presupune si cum ar trebui sa arate sistemul dupa implementarea acesteia.
In urma interviurilor, sunt selectati 20 de tineri pentru a face parte din reteaua Lideri pentru Justitie.
Toate costurile legate de program, cu exceptia transportului in Romania, sunt acoperite de catre Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundatiei Konrad Adenauer (www.kas.de/rspsoe).

Pentru descrierea programului si mai multe detalii consultati documentele atasate, vizitati pagina www.kas.de/leadership sau contactati-ne la doru.toma@kas.de.
Ne gasiti si pe Facebook la adresa www.facebook.com/leadersforjustice sau pe canalul nostru de Youtube/LeadersJ unde puteti urmari testimoniale ale participantilor din editiile anterioare..

Cu cele mai bune ganduri,

Doru Toma
Program Coordinator
Rule of Law Program South East Europe
Konrad-Adenauer-Stiftung
5 Franzelarilor Street, RO – 020785
Bucharest, Romania
T: +40 21 302 02 63
+40 722 25 45 22
F: +40 21 323 31 27
Visit our website at: www.kas.de/rspsoe
Stay in touch with us via www.facebook.com/kas.rlpsee