UIA - Seminar Targu-Mures , 5-6 octombrie 2012

In atentia membrilor individuali si colectivi UIA

CNR UIA anunta organizarea seminarului UIA de la Targu-Mures cu tema "Malpraxis-ul medical si raspunderea profesionala",  ce va avea loc in zilele de 5 si 6 octombrie 2012. 

Potrivit prezentarii de mai jos, seminarul de la Targu-Mures este al treilea seminar cu aceeasi tema, pe care UIA il organizeaza in decurs de un an si jumatate, ceea ce demonstreaza interesul fata de acest subiect interdisciplinar, de stringenta actualitate. 

Dupa cum puteti observa din formularul de inscriere (atasat), avocatii romani beneficiaza de o taxa preferentiala de inscriere de numai 100 de euro.  

Seminarul de la Targu-Mures se anunta promitator, cu vorbitori din Romania, dar si din Italia, Spania, Ungaria, Franta Grecia si Bahrein (avocati, universitari, medici - specialisti in stiinte medicale si  reprezentanti ai societatilor de asigurari) - Program atasat.

Potrivit programului, seminarul vafi onorat de prezenta dlui Driss CHATER, Presedintele UIA in exercitiu.

Seminarul  va beneficia de traducere simultana in limbile franceza si engleza.

_____________

Prezentarea UIA


Orasul Târgu-Mureş este un important centru universitar care reuneşte Facultatea de Drept şi Universitatea de Medicină şi Farmacie, cu centrul ei de transplant, de  chirurgie avansata in cardiologie pediatrică şi cu  intensa activitate de cercetare.

Aici, la  Târgu-Mureş s-a infiintat si dezvoltat prima unitate medicala de urgenta si tot aici se gaseste Clinica  "Nova Vita", una dintre cele mai moderne clinici particulare din această parte a Europei, dotata cu cele mai recente tehnologii şi cu echipament medical modern.

Mai mult, acest oras are o poziţie geografică foarte avantajoasă, deoarece este situat în inima Transilvaniei, în apropierea oraşului medieval Sighişoara, încă locuit,  în care, alaturi de alte monumente se gaseste Castelul lui Dracula.

Organizarea de către UIA a trei seminarii  cu teme privind aspecte legate de malpraxisul medical, în interval de un an şi jumătate, exprima dorinta acesteia de a propune o amplă dezbatere in acest domeniu. Inceputa  în aprilie 2011, în Casablanca, această dezbatere a fost reluata în luna aprilie 2012, în Tunis,  pentru a fi continuată pe 5 şi 6 octombrie a.c., la Târgu-Mureş, în România.

 

Malpraxisul medical este un subiect interdisciplinar care priveste nu numai interesele avocatilor, medicilor si companiilor de asigurari, ci si pe cele ale reprezentantilor diverselor  organizatii neguvernamentale, ale asociatiilor si fundatiilor care reprezintă interesele principalilor  beneficiari ai actului medical.

Această temă de foarte mare actualitate  reafirmă necesitatea unei reglementari juridice riguroase  privind răspunderea strictă în domeniul descoperirilor si inovatiilor tehnologiei avansate folosita în procedurile medicale, precum şi recuperarea daunelor suferite de victime in mod  direct sau colateral, ca urmare a unei anumite practici medicale.

Speram ca toate aceste elemente sa fie tot atatea sanse in plus  pentru a-i atrage pe membrii si ne-membrii U.I.A.  să participe la seminarul de la Targu-Mures,  pe care noi, organizatorii,  ni-l dorim interesant – din punct de vedere ştiinţific, dar si atragator - din punct de vedere cultural!

 _______________________________________