Seminar UIA - Strasbourg , 19-20 mai 2011

In atentia membrilor colectivi si individuali UIAStimati Colegi,Aduc in atentia dumneavoastra seminarul UIA din luna mai care se desfasoara in Europa, la Strasbourg, pentru cei interesati de procedura in fata CEDO.Sesiune de pregatire profesionalaSeminar UIA - Procedura in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si jurisprudenta acesteia referitoare la un proces echitabil (art. 6 CEDO).

Perioada: 19 si 20 mai 2011Centrul UIA reaminteste ca mai sunt locuri disponibile pentru cea de 7-a sesiune de pregatire profesionala privind Procedura in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului care se va desfasura la Strasbourg, in zilele de 19 si 20 mai 2011.Aceasta sesiune de pregatire este organizata de Comisia Drepturile Omului din cadrul UIA, in cooperare cu Curtea Europeana a Drepturilor Omului si cu sprijinul Baroului Strasbourg.
Programul este disponibil pe site-ul UIA.


Apararea Drepturilor Omului, asa cum este pusa in aplicare in cadrul procedurii judiciare a Curţii Europene a Drepturilor Omului, se bazează pe un mecanism specific, acela al cererii individuale. În plus, de la intrarea în vigoare a Protocolului nr 11 (1998), orice persoana fizica sau juridica care pretinde ca este victima a unei incalcari a Convenţiei are acces direct la Curte.

Pregatirea avocatilor in domeniul procedurii în faţa Curţii si mai ales în ceea ce priveşte criteriile stricte de admisibilitate este, prin urmare, esenţială pentru a spori şansele de admitere a cererilor individuale. Este o realitate faptul că astăzi, 90 - 95% din cererile depuse la Curte sunt declarate inadmisibile. O rată de eşec mare poate fi înţeleasa atunci când petitiile sunt prezentate Curtii fara sprijinul avocatului, dar este inacceptabil atunci când solicitanţii sunt consiliati de către avocaţi. Dincolo de faza de admisibilitate, rezultatul cazurilor vor fi de asemenea influenţate de calitatea de reprezentare juridică în faţa Curţii.Prima zi a Seminarului va fi consacrata procedurii in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, iar cea de-a doua va fi dedicata garantiilor la un proces echitabil.
Judecători şi membri ai Grefei vor prezenta caracteristicile cheie ale mecanismului cererii individuale şi procedurii în faţa Curţii, precum şi articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (Dreptul la un proces echitabil).Seminarul va beneficia de traducere simultana in limbile franceza si engleza, va fi interactiv si se va aloca timp dezbaterilor. Participantii vor primi documentatie de lucru si un Certificat de participare care poate fi folosit pentru recunoasterea orelor de pregatire profesionala continua, in fata Baroului de origine.Anexe:

Program

Formular de inscriere

Lista hotelurilor – cu care s-au negociat preturi preferentiale

Formular rezervare Hotel Novotel

Formular rezervare Holliday Inn


Cu stima,

Av.dr. Elena BUSTEA

Presedintele CNR